Koupit Nechte se zlákat dálkou... Rumunská kuchyně Za rumunské národní jídlo se považuje mămăligă, kukuřičná kaše, u nás známá pod italským názvem polenta. Rumunská kuchyně má však z kulinářského hlediska blíže ke svým sousedům, ať už z Balkánu a Černomoří nebo ze střední a východní Evropy, kteří v Rumunsku tvoří četné národnostní menšiny (Maďaři, Němci aj.). Základními… Egyptská kuchyně Egyptská kuchyně je založena hodně na zelenině a luštěninách, mnoho jejích pokrmů je bezmasých. Zdaleka to však neznamená, že by maso na jídelníčku zcela chybělo. Nejčastěji se v Egyptě konzumuje drůbež, především kuřata, dále též skopové či jehněčí a oblíbená jsou holoubata. Typické jsou i vydatné sladkosti a dezerty, často obsahující… Palermo velkolepé i omšelé Město s téměř 700 000 obyvateli, ležící u zálivu pod vápencovým masivem Pellegrino, je esencí Sicílie: elegantní, zároveň hlučné, horkokrevné, chaotické, fascinující, trochu dekadentní a obklopené aurou tajemna. Za posledních sedmdesát let prošlo Palermo mnoha změnami. Nejdříve to byl ostudný úpadek, kterému centrum města propadlo jako dědictví po těžkém bombardování v… Cestujte s námi... Československé opevnění Jednou ze zajímavostí, kterých si určitě na cestách po Jesenicku všimnete, je hustý pás bunkrů vinoucí se krajinou. Od města Králíky stoupá až do výše kolem 1300 m n. m. na horu Sušina, na druhé straně klesá ke Starému Městu, odtud k Branné a pak se zase zvedá po úbočí… Vodní hrad Švihov Švihov patří k našim nejmladším a v dochované podobě nejpůvodnějším hradům. Ve své době to byla prakticky nedobytná pevnost obklopená dvěma vodními příkopy. Však také hrad nikdo nikdy nedobyl a ani se vlastně o jeho dobytí nepokoušel. Historie Švihova začala v podobě zemanské tvrze s připojeným kostelíkem sv. Jiljí a malou vsí na… M. Loew: Island. Poutavý příběh dobrodružné cesty plný úžasných fotografií… M. Loew: Island. Poutavý příběh dobrodružné cesty plný úžasných fotografií... ZDE